آشنایی زبان نشانه گذاری html، اولین گام برای طراح سایت شدن

۵ بازديد

HTML چیست ؟

عبارت HTML ( اچ تی ام ال ) مخفف Hyper Text Markup Language به معنی زبان نشانه گذاری فوق متن است. Html زبان استاندارد طراحی صفحات وب است و کلیه کدهای صفحه اعم از طرف سرور و طرف مشتری در نهایت به کدهای HTML تبدیل شده و توسط مرورگر نمایش داده می شوند.
به عبارت دیگر مرورگر ها هیچکدام از کدها و کنترل های سمت سرور همچون کدهای asp و php را نمیشناسند و کد قابل فهم برای آنها اچ تی ام ال می باشد.
کامپایلر های زبان های برنامه نویسی سروری در نهایت کد های خود را برای نمایش به کد اچ تی ام ال تبدیل میکنند و برای مرورگر میفرستند تا به کاربران نمایش داده شود.
HTML یک زبان نشانه گذاری است ، به این معنی که بخش های مختلف توسط اجزایی به نام تگ از هم جدا شده ، که هر کدام دارای کاربرد و خواص مربوط خود هستند . این تگ ها به مرورگر اعلام می کنند که هر بخش از صفحه چه نوع عنصری است و باید به چه صورت نمایش داده شود .
در مقاله ی تگ های Html به این موصوع به طور مفصل پرداخته شده است.
در یک صفحه HTML می توان انواع عناصر از قبیل متن ، تیتر ، عکس ، جدول و ... را قرار داد ، که برای هر عنصر باید از تگ مربوط به آن استفاده کرد . صفحات HTML فقط از کد ها که به صورت متن هستند تشکیل شده اند. بدین معنا که برای تصویر کد مربوط به تمایش تصویر و جدول و ... کدهای اچ تی ام ال مربوط به هر یک را باید نوشت و مرورگر با رسیدن به این کد ها و تگ ها ، المنت های مرتبط با آن را نمایش می دهد.
هر یک از کدهای html ، معنا و مفهوم خاصی دارند و تأثیر مشخصی بر محتوا می‌گذارند. مثلاً برچسب‌هایی برای تغییر شکل ظاهری متن، نظیر درشت و ضخیم کردن یک کلمه یا برقراری پیوند به صفحات دیگر در اچ‌تی‌ام‌ال تعریف شده‌اند.

HTML چه کاربردی دارد؟
برای قرار دادن هر اجزایی در صفحه‌ی وب از HTML استفاده می‌شود. مثلاً می‌توانید به کمک این زبان یک متن را در سایت قرار دهید اما این متن هیچ استایل و ویژگی خاصی ندارد. برای تغییر سایز فونت، رنگ نوشته و ایجاد رنگ پس‌زمینه برای آن باید از زبان CSS کمک گرفت.
در واقع شما با HTML اسکلت‌بندی سایت را پیاده سازی می‌کنید.

HTML5 چیست؟
قصد داریم در این بخش به این موضوع بپردازیم که HTML5 چیست و چه فرقی با HTML دارد. تا سال 2008 بازار HTML4 داغ بود و به طور گسترده استفاده می‌شد. اما مشخص بود که این نسخه از HTML ضعف‌هایی دارد و باید بروزرسانی شود. به همین دلیل کمپانی WHATWG توسعه این زبان را در دست گرفت و استانداردهای آن را ارتقا داد. ضعف اصلی که باید روی آن کار می‌شد مربوط به چندرسانه‌ای (multimedia) و گرافیک بود.
HTML5 در سال 2014 یک آپدیت مهم و اساسی را تجربه کرد. در این آپدیت تگ‌های HTML جدیدی اضافه شدند که تاثیر بسیار مثبتی در بالا بردن کیفیت و بهبود تجربه کاربران داشتند. پس از این آپدیت طراحی سایت‌ها ساختار منظمی پیدا کرد و مفاهیم قدیمی (مانند استفاده از table در بدنه اصلی صفحات) کنار گذاشته شدند.

HTML چطور کار می‌کند؟

HTML عناصر مختلفی را از جمله پاراگراف، لیست، عکس، صوت و غیره کنار هم قرار می‌دهد تا چهارچوب اصلی صفحه وب را ایجاد کند. به زبان ساده‌تر ما با HTML بدنه اصلی صفحه وب را می‌سازیم. حال که با اصلی‌ترین وظیفه HTML آشنا شدید، بگذارید به سراغ بررسی یک مثال برویم.
اگر HTML را شبیه به یک ساختمان در حال ساخت در نظر بگیریم، مهندس عمران که پی ساختمان را ریخته و اسکلت آن را می‌سازد حکم کسی را دارد که ساختار اصلی صفحات وب را با HTML می‌سازد. همچنین مهندس معماری که وظیفه دارد ظاهر ساختمان را زیباتر کند مانند کسی است که به کدنویسی با CSS می‌پردازد.
البته در دنیای وب معمولا وظیفه کدنویسی HTML و CSS به عهده یک نفر خواهد بود. فایل‌‌های HTML با پسوند .htm یا .html در سیستم ذخیره می‌شوند. این فایل‌ها تقریبا توسط همه مرورگرهای وب پشتیبانی می‌شوند و به راحتی می‌توانند محتویات آن را رندر کنند. منظور از رندر کردن این است که عناصر داخل سایت که ترکیبی از کد، تصویر، انیمیشن، ویدئو یا غیره هستند، تبدیل به اطلاعات قابل نمایش برای کاربران می‌شوند.

مزایا و معایب زبان HTML چیست؟
HTML در کنار css و js هسته اصلی وب را تشکیل می‌دهد و یک زبان بسیار مهم در دنیای وب حساب می‌شود. این زبان مزیت‌ها و محدودیت‌هایی هم دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم و میبینیم دلیل اصلی ماندگاری HTML چیست و چرا این زبان با تمام مشکلاتش هنوز زبان شماره یک وب به حساب می‌آید. برخی از مهمترین مزایا و معایب این زبان عبارتند از:

مزایای HTML :
• یادگیری آسان و لذت‌بخش
• قابلیت اجرا در تمام مرورگرها
• متن باز و رایگان بودن
• ادغام آسان با زبان‌های سمت سرور مثل php
معایب HTML:
• استاتیک بودن و وابستگی به زبان‌های سمت سرور برای تعامل با کاربر
• ضعف در پشتیبانی از مرورگرهای قدیمی
• نیاز به طراحی جداگانه هر صفحه به دلیل نبود قواعد منطقی برنامه نویسی

نتیجه گیری:
برای کار کردن و طراحی سایت یادگرفتن html به تنهایی برای شما کافی نیست و باید مهارت های دیگر را هم کسب کنید و اولین قدم برای طراح سایت شدن شروع آموزش html و css می باشد که این را خیلی به شما کمک می کند در این را حرفه ای شوید.

لینک دادن در html

در این آموزش، هایپرلینک (Hyperlink) و روش های مختلف ایجاد آن را معرفی می کنیم. همچنین اینکه ویژگی href چه کاری انجام می دهد و نحوه استفاده مناسب از این ویژگی برای لینک به بخش های یک سایت یا صفحات سایر وب سایت ها را توضیح خواهیم داد.

هایپرلینک چیست؟

در HTML انواع لینک ها یا پیوندها وجود دارد:

  • برای تصاویر از ویژگی src در تگ img برای “لینک دادن” به منبع تصویر استفاده می شود.
  • برای صفحه های سبک (استایل شیت) نیز از تگ link با ویژگی href برای “لینک دادن” به منبع صفحه سبک استفاده می شود.
  • در تگ های لنگر (anchor) از ویژگی href برای “لینک دادان” به بخش یا صفحه استفاده می شود. به لینک های لنگر هایپرلینک گفته می شود.

وقتی کاربر روی یک هایپرلینک کلیک کند، به یک بخش یا صفحه دیگر منتقل می شود. هایپر لینک ها در HTML عناصری هستند که به یک سند دیگر ارجاع می دهند. یعنی با کلیک کاربر روی این عنصر به سند مقصد هدایت می شوید.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.